23948sdkhjf

Gratis parkering för cityhandeln april ut

Cityhandeln får draghjälp av Helsingborgs kommun när man förlänger höstens försök med gratis parkering på lördagar.
Initiativet tog tillsammans av Kommunen, fastighetsägare och cityhandlarna för att möta konkurrensen från Väla – externhandelscentrumet. 656 platser på Ångfärjan, S:t Nicolai och GA torg är gratis på lördagar fram till 30 april.

– Försöket med gratis parkering är vi nöjda med men det finns frågetecken. Vi gjorde en inventering under hösten för att se vem som utnyttjade de fria parkeringsplatserna, säger Ole Andersson och fortsätter:

– Det visade sig dock att en hel del som bor i närområdet ställde bilen på de fria platserna under helgerna och det var ju inte avsikten med försöket. Men vi ska göra en uppföljning till och se om dessa farhågor bekräftas, säger han till HD.

Andra sätt att möta konkurrensen är längre öppettider under kvällar och helger. Cirka 45 butiker har haft söndagsöppet men det tycker ordförande Kristina Jarring i Helsingborgs citysamverkan inte räcker.

– Nej, jag vill att fler butiker hakar på söndagsöppet och har bättre öppettider. Det har faktiskt varit lättare att få små företagare att ha öppet på söndagarna än ytterligare en timme till klockan 19 på vardagarna. De stora kedjorna har av förståeliga skäl haft svårt att ställa om så snabbt men är på gång, säger hon.

Handlarna som Kristina Jarring pratat med tycker att försöket med gratis parkering varit lyckat och kan tänka sig att betala kundernas parkeringsavgift på något sätt när försökstiden gått ut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062