23948sdkhjf

Ica Norge samarbetar med Norgesgruppen

Ica Norge startar ett samarbete med konkurrenten Norgesgruppen om inköp och distribution.
Ica fortsätter arbetet med att vända utvecklingen för det förlusttyngda Ica Norge. Nu ingår man ett samarbete med konkurrenten Norgesgruppen, som bland annat driver butikskedjorna Spar, Kiwi, Meny, Ultra och Centra, om delar av inköp och distribution.

– De förändringar som gjorts inom Ica Norge den senaste tiden har varit nödvändiga, men inte tillräckliga, steg för att säkra en framtida utveckling av bolaget. Större strategiska och strukturella grepp, inom framför allt inköps- och logistikområdena, har visat sig nödvändiga för att vända utvecklingen i Ica Norge. Samarbetet med Norgesgruppen är en viktig och framtidsinriktad satsning för att på sikt säkra ett bra kunderbjudande och nå lönsamhet i Ica Norge, säger Per Strömberg , vd i Ica AB.

Samarbetsavtalet innebär en samordning av distribution och logistik mellan Ica Norge och Norgesgruppens grossistföretag, Asko. Ica behåller ungefär 40 procent av dagens distributionsvolym. Icas lagerverksamhet i Oslo blir kvar, medan övriga lager avvecklas stegvis. Norgesgruppen kommer att hantera delar av Ica Norges inköp. Dock fortsätter Ica med inköp av egna märkesvaror och vissa färskvaror.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094