23948sdkhjf

Katastrofår för Coop i Oskarshamn

2012 blev ett katastrofalt år för Konsumentföreningen i Oskarshamn. De 18 butikerna gick back med sammanlagt drygt 9,5 miljoner kronor. – Det mest bekymmersamma är att försäljningen minskade, säger föreningens vd Jerry Svennerlind.
Konsumentföreningen Oskarshamn med omnejd genomgick ifjol en av sina värsta kriser sedan den bildades år 1908.
Resultatet slutade på minus 9 547 019 kronor. Året dessförinnan gick föreningen plus med 2,2 miljoner kronor.
– Ja, under de sju år som jag varit vd så har vi inte haft något år med underskott, säger Jerry Svennerlind i den lokala nyhetssajten Nyheterna.net

Försäljningen minskade med närmare 2,7 miljoner kronor.Hälften av butikerna har minusresultat-
– För första gången på många år har vi en lägre försäljning jämfört med året innan. Det är vi självklart inte nöjda med, säger Jerry Svennerlind.

Nya former för beräkningar av lagervärdet är en annan av flera orsaker till den skrala ekonomin. En annan är en brand i butiken i Målilla

Konsumentföreningen kan inte räkna med någon form av räddningsaktion från Coop i Sverige, enligt Jerry Svennerlind.Något ekonomiskt stöd från Coops nationella organisation är inte att tänka på.
.
Coops butiker i Silverdalen och Fågelfors ska avyttras. Några fler av föreningens övriga 18 butiker är inte på väg att läggas ner eller säljas, enligt Jerry Svennerlind.
Enligt Konsumentföreningens årsredovisning ökade Coop sina marknadsandelar i Oskarshamn och Mönsterås kommuner under fjolåret.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078