23948sdkhjf

Vd lämnar Biltema

Biltemas vd Olof Fransson och styrelseordförande Thomas Landin lämnade med omedelbar verkan sina poster i måndags. Oenighet om Biltemas expansion sägs vara orsaken.
Biltema byter ledning igen. Olof Fransson har meddelat att han lämnat vd-stolen i veckan. Han var tidigare chef för Coop i Arlöv och tillträdde i september 2011. Olof Fransson ersatte då Thomas Landin , som var tf vd och nu är styrelseordförande, och som också väljer att lämna varuhuskedjan.

Till Dagens industri säger Thomas Landin att de inte har varit riktigt överens om den framtida utvecklingen. De skulle bland annat vara oense med ägaren Sten-Åke Lindholm om hur expansionen ska gå till för Biltema.

Som dagenshandel.se tidigare rapporterat planerar Biltema att under den kommande femårsperioden öppna 66 nya varuhus, varav 39 i Sverige. Vid 2013 års utgång ska fem nya varuhus vara öppnade i Sverige och för 2014 planeras åtta till tio nyöppningar.

Sten-Åke Lindholm startade Biltema som ett postorderföretag för bildelar i en liten källarlokal i Linköping. Sedan dess har företaget vuxit rejält och är idag en kedja med varuhus på omkring 100 platser runt om i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Biltema har haft turbulens på vd-posten i många år. Mellan åren 2002 och 2004 hade företaget fem vd. På torsdag sägs en ny ledning presenteras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078