23948sdkhjf

Butik och politik nästa för Dag Klackenberg

Dag Klackenberg har inga planer på att slå sig till ro när han lämnar vd-stolen på Svensk Handel den 15 oktober. Förutom fortsatta styrelseuppdrag och jobb i familjens bokhandelsföretag kan han tänka sig uppdrag inom politiken.
Dag Klackenberg hoppas även kunna få nytta av sina erfarenheter från avtalsrörelsen genom att vara medlare i framtida avtalsförhandlingar.

Det berättar han i intervju som publiceras i veckans nummer av Dagens Handel.

När Dag Klackenberg rekryterades från UD till vd-tjänsten på Svensk Handel för drygt 12 år sedan var han knappast något okänt kort. Sedan 1986 hade han suttit i Köpmannaförbundets styrelse, som var en av hörnpelarna när Svensk Handel bildades. I Svensk Handel var han vice ordförande.



Bakgrunden till Dag Klackenbergs engagemang i Bokhandlareföreningen och Köpmannaförbundets styrelse är hans bokhandelsintressen, som idag består av tre butiker i Stockholms förorter. Och här kommer han att tillbringa en del av sin tid efter den 15 oktober.


– Det är tungt att jobba i bokhandel, det är mycket gå, stå och bära och jag gillar verkligen kundkontakten, säger han.


Satsar på politiken



En del styrelseuppdrag lämnar Dag Klackenberg i och med att han slutar i Svensk Handel, men vissa finns kvar, exempelvis i Atrium Ljungberg, Nyréns arkitektkontor och Svensk Byggtjänst.


­– Jag kan tänka mig fler styrelseposter, nu har jag ju också möjlighet att hoppa in i handelsföretag, något som inte varit möjligt tidigare som vd i Svensk Handel, säger han.


Och så vill Dag Klackenberg satsa på politiken.


– Jag tänker försöka bli riksdagsledamot och ställer upp i provvalet för moderaterna i år.



– Jsg vill arbeta för att förbättra företagarnas och företagens villkor, säger Dag Klackenberg, som påpekar att det är politiken som sådan som intresserar honom, inte att göra en politisk karriär.



Den 15 oktober lämnar han över vd-posten till Karin Johansson.


– Det känns som ett bevis på att jag har skött jobbet väl, att styrelsen lyckats attrahera en så meriterad och erfaren efterträdare, säger Dag Klackenberg.


Läs hela intervjun i Dagens Handel 40-41 som är ute nu.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094