23948sdkhjf

Julklappsköparna tidigt ute

Goda eller dåliga nyheter för handlarna - enligt Åhléns julundersökning är hela 85 procent av svenskarna redan klara med sina julklappsinköp. Bäst framförhållning har kvinnorna.
Det har i dagarna talats en del om att svenskarna hör till de européer som julstressar mest. Men nu kanske det är läge att koppla av.

Enligt varuhuskedjan Åhléns årliga julundersökning är hela 85 procent av svenskarna redan nu klara med sina julklappsinköp.

Kvinnorna har bäst framförhållning, hela 91 procent har redan handlat sina julklappar. En dryg femtedel av männen har ännu inte börjat.

Det finns också regionala skillnader. Av de boende i Sydsverige är hela 88 procent färdiga med sin julhandel.

– Undantaget är Malmöborna där 24 procent ännu inte har handlat alla julklappar. I övriga Sverige planerar cirka 15 procent planerar att köpa årets julklappar under de kommande två veckorna. Vi hoppas att de väljer att göra det på Åhléns, säger Cathrine Wigzell , informationschef Åhléns.

24 procent av svenskarna uppger att de kommer spendera mindre pengar på julklappar i år jämfört med förra året. Majoriteten av svenskarna, en tredjedel av kvinnorna och 27 procent av männen, planerar att spendera mellan 2 000-5 000 kronor på julklappar. 8 procent spenderar över 5 000 kronor medan 26 procent spenderar mellan 1 000-2 000 kronor. 10 procent köper julklappar för 100-500 kronor medan 4 procent uppger att de spenderar under 100 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062