23948sdkhjf

Surfplattan mest efterfrågad

Hos Elgiganten är det surfplattan som är mest efterfrågad i julhandeln. Den har ökat med 50 procent i försäljning jämfört med föregående år. Elgiganten konstaterar därmed att allt tyder på att surfplattan blir årets julklapp hos kedjan – precis som förra året.
Under 2012 noterade kedjan en dramatisk försäljningsökning för surfplattor, och för ett år sedan, under den första veckan i december 2012, passerade surfplatteförsäljningen för första gången antalet sålda datorer hos Elgiganten.

I år vill hushållen införskaffa surfplatta nummer två och tre för att lägga under granen. Under julhandelns första vecka ökade försäljningen med 50 procent - trots starka siffror från föregående år att jämföra med.

– Surfplattan är så lätt att använda och innehållsanpassa att den tilltalar hela familjen och nu finns ett brett utbud av modeller och varumärken att välja mellan, oavsett om du vill uppgradera dig eller ge till barnen i julklapp, säger Mark Hammarberg , försäljningschef data på Elgiganten.

Ärvt eller nytt

När det är dags för barnen att få sin första surfplatta finns det två tydliga vägar att gå, antingen får de ärva den befintliga surfplattan medan de vuxna i hushållet uppgraderar sig till en senare modell, eller så ligger en helt ny surfplatta och väntar på barnen under granen. I det senare fallet har surfplattorna en tendens att krympa i storlek.

– Med ett bredare utbud än någonsin tidigare kan vi notera en trend bland våra kunder där de vuxna fortsatt efterfrågar surfplattor i det större formatet tio tum medan de mindre modellerna i storlek sju till åtta tum uppfattas som mer lätthanterliga för barnen, säger Mark Hammarberg.

Ett tydligt tecken på att surfplattan fyller en viktig funktion i de svenska hushållen är också en kraftigt ökad efterfrågan på tillbehör. Minneskort, fodral och väskor är de mest vanliga tillbehören, men trådlösa tangentbord, dockningsstationer, hållare och andra tillbehör för bilen samt gamingtillbehör växer allt mer i popularitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093