23948sdkhjf

Hon blir ny ledare för näringslivet

Svenskt Näringslivs styrelse har utsett en efterträdare till Urban Bäckström, som lämnar vd-stolen i maj. Carola Lemne blir ny vd för Svenskt Näringsliv.
Svenskt Näringslivs styrelse har enhälligt beslutat att Carola Lemne till ny vd i Svenskt Näringsliv. Hon är sedan 2008 vd för Praktikertjänst. Tidigare har Carola Lemne har haft flera ledande positioner i den globalt inriktade industrin, bl a Pharmacia & Upjohn och Schering Plough. Hon har också under sju år varit vd för Danderyds sjukhus.

Andra uppdrag som Carola Lemne har är ordförande för Uppsala universitet och i styrelsen för Investor och Getinge. Hon är också sedan tidigare medlem i Svenskt Näringslivs styrelse och arbetsutskott. Carola Lemne är utbildad läkare och medicine doktor.

– Jag är oerhört glad och nöjd över att vi kunnat rekrytera en person med en sådan bredd och erfarenhet från både industrin och tjänstesektorn som Carola, säger Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup , och fortsätter:

– Carola Lemne har en gedigen forskarbakgrund och imponerande karriär inom både det privata näringslivet och offentlig sektor. Hon har också ett mycket brett kontaktnät inom båda dessa sfärer liksom inom politiken.

Carola Lemne tillträder senast direkt efter Praktikertjänst stämma den 9 maj. Urban Bäckström, som tidigare meddelat att han kommer lämna Svenskt Näringsliv, fortsätter som VD fram till dess.

– Carola är också en erkänt duktig chef och ledare, med förmåga att entusiasmera och inspirera andra. Hon kommer att bli en bra och värdig efterträdare till Urban Bäckström, säger Jens Spendrup.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079