23948sdkhjf

Tailor store till nya länder

Ny öppnar skjortföretaget Tailor store fler onlinebutik: i Nederländerna och i Belgien. – Vi har jobbat hårt under det gångna året med att göra vår plattform skalbar och bygga verktygen som gör att vi enkelt kan “gå in” i nya länder, säger vd Jan Höjman.
Ledningen beskriver hur utlandsexpansionen är noga förberedd för att undvika för höga kostnader. Bland annat har man säkrat varumärket och domännamnet i de respektive länder som man går in i.

Tobias Lindblom , marknadschef, ger fler exempel på hur företaget vill expandera kostnadseffektivt:

- Det krävs alltid andra lokala tillpassningar såsom valutor, certifikat, betalsystem, momsregistering och det är mycket bra att vi redan har kompetensen om detta inom vår organisation. För alla texter anlitar vi en översättningsbyrå som får använda vårt eget content management system för att översätta och korrekturläsa webbplatsen.

Hemgjorda lösningar mest effektiva

Bolaget tycker om att utveckla sina egna lösningar.

– Vi fortsätter att utveckla såväl sajen, systemstödet som produktkollektionerna med egna interna resurser - dels för att det är roligt och dels för att det är kostnadseffektivt och snabbt jämfört med externa lösningar, säger. Jan Höjman och fortsätter:

- När vi nu har vi skapat de rätta förutsättningarna att expandera vår affärsmodell till nya marknader känns det extra kul att kunna göra det snabbt, men ändå med kontroll på kostnaderna. Vi vänder snart blickarna mot öster och väster med vår expansion.

Mer än bara skjortor

För tio år sedan började verksamheten, med skjortor. Sedan dess har bolaget växt och idag kan Tailor stores kunder måttbeställa också andra kläder och accessoarer på webbplatsen. Bolaget är baserat i Helsingborg med utveckling, administration och distribution på ett och samma ställe.

Produktion av skjortor, chinos, piké och rockar sker i egen regi i Tailor stores skrädderi på Sri Lanka med dryga 400-talet anställda.

Företagets sajt finns idag på sju språk - svenska, danska, norska, tyska, engelska, franska och holländska. Ytterligare språk är på gång. Bolagets största exportmarknader är Tyskland, Schweiz, Norge, England, Frankrike och Österrike.

Tailor store har under de senaste tre åren sålt för cirka 50 miljoner kronor exklusive moms per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062