23948sdkhjf

Lindex jobbar för rent vatten i Bangladesh

Modeföretaget Lindex har skrivit på ett fyraårigt avtal med organisationen IFC om att utveckla riktlinjer och utbildning för en renare och mer resurseffektiv produktion i fabrikerna i Bangladesh.
– Vi genomförde ett framgångsrikt pilotprojekt med två av våra huvudleverantörer 2011-2012 där vi med enkla åtgärder, som att reparera läckor i ångledningar och förse alla vattenslangar energimunstycke, sparade mer än 16 miljoner liter vatten per år. Genom att arbeta med de här frågorna och delta i workshops, ökade medvetenheten om renare och mer resurseffektiv produktion och det blev minst lika viktigt att göra något bra för miljön och för lokalbefolkningen, som att sänka kostnader, säger Ingela Lind , Lindex i ett pressmeddelande.

Det övergripande projektmålet är att stärka den långsiktiga konkurrenskraften och hållbarheten i den textila våtförädlingsprocessen i Bangladesh. Genom att minska grundvatten och ytvattenföroreningar samt energi-och kemikalieanvändning, så minskas både miljö-och sociala konsekvenser.

Målet är att företagets huvudleverantörer i Bangladesh ska ha genomgått programmet och börjat hushålla bättre med resurserna och släppa ut renare vatten. Detta kommer att innebära att närmare 80 procent av företagets inköp kommer från fabriker med mindre utsläpp innan programmet är avslutat.

Programmet som kallas PaCT finansieras av ambassaden i Konungariket Nederländerna, Dhaka, med sponsring kommer även från C & A, H & M, Inditex, G-Star, KappAhl, Lindex, Primark och Tesco.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064