23948sdkhjf

Uteblivet besked kostar norska Ica stora summor

500 miljoner norska kronor. Så mycket bedömer norska media att Konkurransetilsynets senfärdighet att lämna besked har kostat de norska Ica-butikerna.
Beskedet om Icas Norgeavtal låter vänta på sig. För knappt ett år sedan inledde Norgesgruppen och Ica Norge ett inköpssamarbete. Under våren inledde norska konkurrensverket en granskning av ärendet och införde ett tillfälligt stopp för samarbete under den tid som frågan behandlades.

Sedan har norska konkurrensverket, Konkurransetilsynet, skjutit upp beskedet flera gånger. Nu senast från 10 januari fram till slutet av februari.

Norska media har räknat på att det uppskjutna beskedet kostat norska Icabutiker en halv miljard norska kronor.

I norska nättidningen Dagligvarehandelen citeras Ica Norges Bjørn Takle Friis . I ett uttalande till E 24 säger han:

– Det är lite surrealistiskt. Vi har fått dörren i ansiktet så många gånger att de anställda faktiskt undrar om det kan vara möjligt.

Han menar att väntetiden det senaste året står Ica Norge dyrt.
– När vi nu missar fem procents bättre inköpsvillkor tappar vi stora pengar. Dessutom tillkommer det vi kunde vunnit på samarbete på logistiksidan, men det har vi inte något krontal på, säger han vidare till E 24.

Ica Norge har inte tjänat pengar i Norge sedan 2007, med en samlad förlust hittills på 3,2 miljarder norska kronor, skriver E24.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062