23948sdkhjf

Kunderna mest nöjda med Citygross

Citygross hamnar i topp när kunderna rankar hur nöjda de är med dagligvarukedjorna.
Svenskt kvalitetsindex har i dagarna presenterat sin årliga undersökning av kundnöjdheten inom dagligvaruhandeln. Överlag är kunderna nöjda med sina dagligvarubutiker. Det är små skillnader mellan de olika dagligvarukedjorna när kunderna får sätta betyg. Skillnaderna som finns är framförallt inom upplevda produktkvalitet där Citygross får i väldigt höga betyg medan Lidl får betydligt lägre.

Bergendahlsägda Citygross får bäst betyg av alla dagligvarukedjor, strax före Ica och Axfood. Därefter kommer Coop och Lidl.

Vid jämförelse med tidigare mätningar så är det framförallt Lidl som gjort stora framsteg. Kedjan har aldrig haft en så hög notering som nu under 2013. Det är framförallt inom servicedimensionen som man blivit mycket bättre i kundernas ögon. Man har fortfarande utmaningar när det gäller bredden på varusortiment men även här går Lidl framåt.

Det finns skillnader mellan olika butiker i de stora koncernerna. Kunderna till Coop Extra är betydligt mer nöjdare än kunderna till Coop Konsum. Likaså är kunderna mer nöjda med Ica Maxi än med ICA Supermarket. Hos Axfoods Hemköp och Willys är det ganska lite skillnad.

Totalbetyget enligt Svenskt kvalitetsindex, SKI 2013 ser ut som följande:

City Gross 74,2

ICA 73,6

Axfood 72,4

Coop 71,1

Lidl 67,1

Övriga 69,1

Branschen totalt 72,5

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094