23948sdkhjf

Rekordresultat hos Jysk

Den danska kejdan Jysk ökade försäljningen med sex procent och resultatet med 5,5 procent under räkenskapsåret 2012/2013.
Jysk har fler än 2 100 butiker i 35 länder, varav 130 butiker i Sverige. Den senaste bokslutsrapporten visar på att försäljningen för det senaste bokslutsåret landade på 2,35 miljarder euro, motsvarande drygt 21 miljarder kronor. Det innebär en ökning med 6 procent jämfört med året innan.

Företagets vinst innan ränta och skatter (EBIT) ligger på 319 miljoner euro eller nära 2,9 miljarder kronor. Detta är en ökning på 5,5 procent.

Under året har Jysk tagit kontroll över tre tidigare franchisemarknader, Rumänien, Bulgarien och Ukraina, som har totalt 36 butiker. Planen är nu att öppna ännu fler butiker i dessa länder inom de närmsta åren.

Dessutom har företaget beslutat att öppna ett nytt distributionscenter i södra Tyskland och även bygga ut den befintliga svenska distributionscentralen i Nässjö. Under det kommande året planerar man att öppna ytterligare 120 butiker runt om i världen.

Jysk ägs av Lars Larsen, som i paraplybolaget Lars Larsen group även har bland annat möbelkedjorna Ide möbler, Ilva och Boolia.com.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08