23948sdkhjf

Matjätte byter namn

Norska matjätten Orkla tar ett fastare grepp om den svenska marknaden.I dag byter Procordia namn och blir Orkla Foods Sverige AB. Det nya matföretaget som får en omsättning på 4,8 miljarder kronor har en rad populära varumärken som Abba, BOB, Kalles, Frödinge och Ekströms.
2013 slogs tre svenska livsmedelsföretag samman till ett: Abba Seafood, Frödinge Mejeri och Procordia.I dag byter Procordia namn till Orkla Foods Sverige AB.
Med en omsättning på ca 4,8 miljarder svenska kronor och cirka 1 500 anställda blir Orkla Foods Sverige därmed ett av Sveriges största livsmedelsföretag med varumärken som Frödinge, Mrs Cheng’s, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Liva Energi och Paulúns.
- Vår uppgift är att, genom våra varumärken och produkter, göra livet enklare och godare för våra kunder och konsumenter. I och med vår samlade storlek och att vi har flera av de allra vassaste medarbetarna kan vi satsa på att utveckla och stärka våra varumärken och marknadsandelar, förklarar Patrik Andersson, VD, i ett pressmeddelande.

Orkla Foods Sverige ägs av den norska koncernen Orkla, som köpte Procordia av Volvo redan 1995. Nyordningen innebär att Orkla stärker sin närvaro på den svenska marknaden. Huvudkontoret för Orkla Sverige AB ligger i Eslöv och företagets anläggningar finns på nio orter i Sverige: Eslöv, Tollarp, Fågelmara, Frödinge, Kungshamn, Uddevalla (lager), Kumla, Örebro och Vansbro.
Patrik Andersson säger i pressmeddelandet att huvudkontoret vuxit i och med sammanslagningarna, och att lokalerna i Eslöv blivit för små. Därför tittar man efter nya lokaler i Eslöv, men också i Lund och Malmö.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078