23948sdkhjf

Beijer Bygg expanderar i Västsverige

Beijer Byggmaterial köper Perssons Byggcentrum med anläggningar i Alingsås och Vårgårda.
Med köpet av Perssons Byggcentrum, med en omsättning 2012 på drygt 140 miljoner, fortsätter Beijer Byggmaterial AB att växa och förvärva.

Köpet stärker Beijers position i regionen och får därmed tio butiker i Västsverige.

– Vi har under en längre tid varit intresserade av Perssons Byggcentrum med deras kunniga personal, lönsamma affär och marknadsledande position i området. Förvärvet faller väl med vår strategi att alltid vilja vara den lokala marknadsledaren på orten som erbjuder högkvalitativa produkter och tjänster inom byggmaterialhandeln, säger Anders Jakobsson, vd BeijerByggmaterial.

Från Kiruna till Malmö

Perssons Byggcentrum blir det fjärde förvärvet för Beijer sedan 2012 efter köp av anläggningar i Arvika, Kiruna och Gällivare.

Beijer Byggmaterial har en omsättning på 5 miljarder kronor och finns på 66 platser runt om i landet. Företaget vänder sig såväl till stora byggbolag som till mindre företag och konsumenter.

Beijer ingår i nordiska DT Group. Koncernens verksamhet är, utöver Beijer, organiserad i kedjorna Neumann Bygg i Norge, Silvan i Danmark, Stark i Danmark och Grönland, Starkki i Finland och Cheapy i Sverige. DT Group ägs av Wolseley.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077