23948sdkhjf

Kriminella plundrade mack

Kriminella tog över macken utanför Lerum. Efter att under hösten plundrat bolaget och beställt bensin och andra varor utan att betala står nu macken bensinlös och övergiven och de anställda utan lön.
Göteborgsposten och TT berättar om hur en mack i Gråbo, norr om Lerum, i höstas togs över av kriminella. De beställde varor för åtminstone 3,2 miljoner kronor och plockade ut nästan två miljoner ur bolaget. Sedan gick de upp i rök.

Kvar på plats var en bensinlös mack och tio anställda som inte fått lön.

Sedan i fredags är två män, 41 respektive 43 år gamla, häktade för grovt bedrägeri, grov oredlighet mot borgenär och grovt penninghäleri. ytterligare tre är misstänkta för delaktighet. En av dem är förre ägaren, den andre köparen.

Gp har talat med personalen som beskriver det som en välfungerande mack, fram till i september då förre ägaren sålde.

"– Om det tidigare var Toyotor som rullade in, blev det då Ferraris. Det började komma paket mest varje dag med Rolexklockor, tv-apparater, datorer, ugnar och inredning till bilar. När vi kom på morgnarna hade paketen hämtats under natten" berättar en anställd för tidningens reporter.

De anställda har inte fått lön sedan oktober, och kan inte få a-kassa eftersom de har en anställning. Transportarbetareförbundet har nu anlitat en delgivningsbyrå och har påbörjat processen för att kunna begära macken i konkurs, skriver tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078