23948sdkhjf

Ica öppnar gränshandel med Norge

Ica Sverige startar i gränshandel mot Norge för att på så vis tjäna pengar på den norska marknaden. Den första gränshandelsbutiken öppnar i Riksgränsen i september 2014. Satsningen har enligt Ica själva ingenting med Icas problem på den norska marknaden att göra.
Ica Sverige har i dagarna träffat avtal med fastighetsägare i Riksgränsen och har förvärvat mark i Nordby. Totalt tittar Ica på ett tiotal lägen längs den norska gränsen som är av intresse för eventuella etableringar. Butikernas storlek kommer att variera beroende på den lokala marknadens behov. I Riksgränsen räknar Ica med en förhållandevis liten butik med en förväntad årlig omsättning på cirka 70 miljoner kronor.
Etableringen i Riksgränsen ska bli startskottet för en övergripande satsning där planen är att före år 2020 öppna Ica-butiker på ett flertal orter längs med den norska gränsen.
Jan Oldebring , etableringsdirektör på Ica Sverige AB berättar att beslutet om satsningen togs för 1,5 år sedan, och att det inte alls har att göra med Ica Norges problem.

– Jag förstår att du gör den kopplingen, men vi har inte alls tänkt i de banorna, säger han till Dagens Handels reporter.

Han säger att Ica redan i dag har många kunder i sina vanliga butiker på orter som Åre, Storlien och Sälen, där många norrmän har stugor, och där de gärna passar på att handla innan de far hem till Norge.
De nya är att man avser öppna butiker som ska rikta sig helt till norska kunder.
Samtliga gränshandelsbutiker kommer att drivas av lokala handlare och ha ett sortiment anpassat efter den lokala marknaden.

– De norska kundernas inköpsvanor skiljer sig lite från de svenska och det gäller att skräddarsy sortimentet efter deras behov. Här kommer vår svenska affärsmodell med lokala handlare och ett lokalt anpassat utbud mycket väl till pass, säger Jan Oldebring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096