23948sdkhjf

Pocketstället går i konkurs

Pocketstället kunde inte räddas. Styrelsen har lämnat in en konkursansökan sedan borgenären Bonnierförlagen vägrat att gå med på en ackordsuppgörelse.
Styrelsen i Pocketstället skriver i ett pressmeddelande att de i dag tisdagen den 28 januari 2014, lämnat in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt.

Pocketstället har sedan den 23 september 2013 befunnit sig under rekonstruktion.
Styrelsen skriver att bolaget under de senaste åren har haft stabila volymer och intäkter men krympande rörelsemarginaler och att omfattande åtgärder har vidtagits under åren, bland annat genom kapitaltillskott från bolagets ägare och kostnadsbesparingar.
Efter sommaren 2013 hamnade bolaget i ett akut läge och kunde inte fortsätta verksamheten under rådande förhållanden. Trots genomförd rekonstruktion av verksamheten har bolagets största borgenär Bonnierförlagen tackat nej till en 50 procentig ackordsuppgörelse.
Styrelsen har därför fattat beslut om att endast konkurs återstår.

Bonnier tackade nej
Styrelsen skriver att de största borgenärerna, alla bokförlag, har inbjudits till möten för att träffa en ny potentiell ägare. En stor del av borgenärerna har ställt sig positiva till ackordsförslaget, men Bonnierförlagen tackade nej.

Pocketställets styrelse anser att konkursen innebär att den enda återstående oberoende distributionskanalen av böcker till dagligvaruhandeln försvinner och endast Bonnierägda Pocketgrossisten finns kvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078