23948sdkhjf

300 miljoner kreditkortsnummer till salu

Riktade attacker mot elektroniska kassasystem inom detaljhandel för att på detta sätt stjäla stora mängder kreditskortsinformation och annan kunddata, är ett snabbt växande hot.
En färsk rapport från IT-säkerhetsföretaget Mc Afee visar att det blir allt enklare och vanligare att sälja kreditkortsinformation och att tillhandahålla verktyg som gör det möjligt för vem som helst att stjäla känslig information från kassasystem.

Handeln äger rum i vad som kallas ”dark web” - sajter som är dolda från konventionella sökmotorer. Många av verktygen är relativt osofistikerade program som är anpassade för ändamålet och sedan erbjuds till försäljning på inofficiella handelsplatser. Dessa kan sedan ta sig in i butikernas datasystem och lägga beslag på stora mängder kunddata.

– Den här ökningen av riktade attacker sammanfaller med julhandeln, som återigen slog rekord förra året. Rapporten visar att fler privatpersoner än någonsin drabbades personligen av IT-bedrägerier under 2013 och trenden med riktade attacker mot handelsplatser är en bidragande orsak. Just nu ligger cirka 300 miljoner kreditkortsnummer ute till försäljning på den svarta marknaden, säger Fredrik Möller , vd för Mc Afees moderbolag Intel security i Norden och Baltikum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063