23948sdkhjf

Svenskt herrmode på modeveckan

Invigning av jämställdhetsministern Maria Arnholm följdes av en räcka modevisningar och presentationer. Oscar Jacobson var ett av de märken som valde att visa på första dagen av modeveckan i Stockholm.
Valet att hålla presentationen i det lilla formatet, på nyligen omgjorda Wienerkonditoriet på Biblioteksgatan, var enkelt för Oscar Jacobson.
– Våra plagg gör sig bättre så här än i på en stor visning. När vi får möjlighet att berätta kring dem och folk kan komma nära och känna på kvaliteterna, säger vd Roger Tjernberg.
För varumärket är Fashion week i första hand en informationsmöjlighet för pressen, ett alternativ för att bjuda in till showroom.

Modeveckan ser bra ut
I likhet med många andra hade Roger Tjernberg haft funderingar på hur årets upplaga av Fashion week skulle te sig, när huvudsponsorn Mercedes Benz hoppat av.
– Jag var lite rädd för att luften skulle gå ur modeveckan, men jag tycker det ser bra ut. Och sedan har det ju också varit positiva tongångar i handeln under en tid och det återspeglar sig här på veckan.

"Viktigt synas i Stockholm"
Fullsatt var det på J.Lindebergs visning under kristallkronorna på Berns. I en intervju med Metro Mode häromdagen har märkets chefsdesigner Jessy Heuvelink förklarat att det är viktigt att som svenskt varumärke med stort fokus på den skandinaviska marknaden att synas på modeveckan, såväl för kunder, som för fans och publik.
– Sedan är Stockholm är ”on the fashion map” och det som visas här syns internationellt, säger han i intervjun.

Björn Borg lanserar datorspel
Underklädesbolaget Björn Borg fortsätter bygga sitt varumärke med kärlekstema, tvärs över gränserna. Med sin visning i ett bergrum ute på marinens gamla område på Skeppsholmen, avslutades första visningsdagen.
I visningen anknöt man till det datorspel som märket lanserar i januari nästa år. Istället för att få poäng för våld, är spelaren inte som brukas ”first person shooter utan ”first person lover” och får kärlekspoäng. Via spelet kommer man också att kunna handla plagg från kollektionen, en kombination av nätbutik och spel.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078