23948sdkhjf

Ett steg närmare nytt Ikea i Kållered

Ikea, Ikano retail centres och Mölndals stad har tecknat ett nytt samarbetsavtal för Kållered köpstad. Det öppnar för ett nytt, större Ikea i Kållered.
Det nya avtalet ökar förutsättningarna för en förstärkt och utökad handel inom Kållered köpstad genom bland annat att handelsytorna inom området kan utökas med cirka 25 000 kvadratmeter. Det har bland annat gjorts möjligt genom Ikano retail centres förvärv av mark i maj i år.

– Samarbetsavtalet som nu tecknas innebär att vi nu kommer ett steg närmare vår ambition att bygga ett shoppingcenter ihopkopplat med ett nytt Ikea-varuhus i Kållered köpstad. Vi vill skapa en mötesplats för upplevelser i en välkomnande atmosfär, säger Jan Kristensson , vd för Ikano retail centres.

– Det är jätteroligt att vi äntligen kan få fart på utvecklingen av Kållereds köpstad där Ikea blir huvudpart. Ikea och Ikano är stabila samarbetspartners och något som Mölndalsborna är vana vid att se i Kållered. I och med beslutet om samarbetsavtal startar en ny resa för Kållereds köpstad, säger Marie Östh , kommunstyrelsens ordförande i Mölndals stad.

Läs också: Ikano köper i Kållered
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063