23948sdkhjf

E-handlare startar insamling för utsatta barn

En ny funktion i e-handelskassan gör det möjligt för webb-shoppare att ge ett bidrag till en insamling till förmån för utsatta barn i Sverige. Initiativtagaren Robert Norberg på litenleker.se hoppas få efterföljare.
E-handlaren Robert Norberg, litenleker.se.fick idén då han blev varse att omkring 250 000 barn som lever i fattiga förhållanden i Sverige i dag. Hans företag har utvecklat en runda-uppfunktion till sin e-handelskassa.
- Rent tekniskt är det jättelätt. Det tog våra tekniker mindre än 5 timmar att konstruera appen, säger han, och tillägger att han hoppas att fler e-handlare tar efter idén.
Han berättar att han haft idén länge och att han sökt en samarbetspartner som är tillförlitlig, har ett 90-konto och kontrolleras av Svensk insamlingskontroll..
- Valet föll på Sverigesbarn som är en ung liten organisation, där vi ser att de pengar som samlas in verkligen gör nytta, säger han.
Sverigesbarn har kontakt med präster, lärare, socialarbetare och andra professionella personer med insyn i barnfamiljernas liv. De kan ansöka om hjälp till familjer där de vet att barnen inte kommer att kunna få julklappar och julmat.
Litenleker.se har lagt en grundplåt på 10.000 kronor, och under de fyra dagar som appen varit uppe har ungefär 800 kronor samlats in.
– Vi kommer att paketera och distribuera julklapparna, medan Sverigesbarn tar hand om fördelningen av matpengarna, säger Robert Norberg.
Insamlingen kommer att pågå under hela året, eventuellt med en avstämning till sommaren, då många familjer saknar pengar till aktiviteter för barnen.
Robert Norberg hoppas att fler e-handlare hakar på idén och inför en runda-uppfunktion.
– Om de stora spelarna gör det så blir det volymer att räkna med,säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062