23948sdkhjf

Rekord för Jysk Sverige

Jysk Sverige har gjort ett rekordår med en omsättning nära tre miljarder kronor. Omfattande investeringar i marknadsföring, digitala lösningar, logistik och ökat kundfokus, är ledningens förklaring.
– Det har varit ett fantastiskt år för oss på Jysk Sverige. Vi har gjort stora satsningar som nu visar sig i resultatet. Kommande år kommer bli väldigt spännande med ytterligare satsningar för att utveckla varumärket och underlätta för kunderna i butik och på nätet, säger Jysks Sverigechef J ohan Sjödin .

Årets omsättning för svenska Jysk landade strax under tre miljarder, omsättningen i butik ökade med 4,4 procent från föregående år och skapade ett resultat före skatt på drygt 235 miljoner kronor.

I november fanns 134 Jyskbutiker i Sverige plus nätbutiken.

Bättre kundservice

Jysk i Sverige Sverige har det senaste året gjort omfattande investeringar i ökad marknadsföring och nya digitala lösningar, som en digital kundservice. Därmed ska alla delar av kundtjänsten integreras så att kunden ska få snabb och likdan hjälp oavsett om kontakten sker via telefon, mejl, e-butik eller sociala medier.

– Vi i Sverige går först i förändringsarbetet, och det är både spännande och utmanande. Vi har en solid plattform och affärmodell att stå på men vi vill fortsätta utvecklas och nå ännu fler kunder med vårt erbjudande. Vi har givit oss in på en jätteresa, det kommer att ta tid och vi lär oss hela tiden nytt, har Johan Sjödin sagt i en intervju med tidningen Dagens handel för en liten tid sedan.

Nytt centrallager i Nässjö

Ett nytt centrallager och logistikcenter är också på väg att ta form i Nässjö, i närheten av befintligt lager. Lagret kommer att gå från 90 000 till 166 000 pallplatser.

Byggstarten skedde i maj förra och själva bygget beräknas vara klart i juli 2015. Februari 2016 ska hela det nya digitala systemet vara på plats. Ambitionen är att samla verksamheten från flera olika externlager till vad som Jysk beskriver som "ett av Europas största och mest högteknologiska lager."

Lagersatsningen är en del i arbetet med förbättrad logistik för den ökade e-handeln och de befintliga butikerna.

Ingår i en global grupp

Svenska Jysk hör till Jysk group, med över 2 200 Jysk och Dänisches bettenlager-butiker i 36 länder. Den globala omsättningen översteg i år för första gången 20,7 miljarder danska kronor och resultatet före skatt landade på närmare 3 miljarder, en ökning med 25 procent från föregående år.

Jysk group är den största delen av Lars Larsen group som är paraplynamnet för samtliga Lars Larsens företag. Utöver Jysk ingår bland annat Bolia.com, Idemöbler, Ilva och Sengespecialisten. Den totala omsättningen i Lars Larsen group uppgår till 23,3 miljarder danska kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126