23948sdkhjf

Hit kommer KFC

Det blir Stortorget i Malmö som blir platsen för Kentucky fried chickens första svenska etablering.


Restaurangföretaget Nordic service partners, som har kedjerättigheterna för Sverige, har nu fått alla avtal på plats för att börja bygga Sveriges första KFC-restaurang på Stortorget i Malmö.

Restaurangen beräknas öppna den månadsskiftet juni/juli nästa år. Den ska ha 120 sittplatser samt en stor uteplats med ytterligare ett 60-tal sittplatser.

– Den här typen av etableringar tar alltid sin tid. Först måste vi hitta ett lämpligt läge och sedan börjar processen med att få tillstånd från alla berörda parter. I Malmö kunde vi korta av processen genom att konvertera en av våra befintliga restauranger till en KFC., säger Morgan Jallinder , vd på NSP.

Flera nya per år

Lanserings- och etableringsarbetet följer plan och NSP har kommit långt i arbetet med att hitta attraktiva city-lägen i såväl Stockholm som Göteborg.

– Vi arbetar för närvarande med ett tiotal intressanta lägen, så när vi väl öppnat de första KFC-restaurangerna är förutsättningarna goda för att årsvis kunna rulla ut fyra till sex KFC-restauranger i Sverige, säger Morgan Jallinder.

Restaurangföretaget NSPs verksamhet är inriktad på snabbservicerestauranger och har en omsättning på cirka 800 miljoner kronor och omfattar ett 60-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark. NSP är Burger Kings största franchisetagare i Norden samt franchisetagare till KFC (Kentucky Fried Chicken) och TGI Friday's. NSP:s aktie är noterad på Stockhoslmbörsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063