23948sdkhjf

Här blir det mer amerikansk kyckling

Efter att nyss ha berättat om sin första Sverigeetablering, på Stortorget i Malmö, är det nu dags för nästa anhalt för Kentucky fried chicken.
– Det känns bra att vi bygger en KFC drive-thru vid en högtrafikerad trafikplats så här tidigt i etableringsprocessen. KFC har i Europa en framgångsrik satsning på drive-thru lägen. Från vår nuvarande verksamhet har vi också sett att det är drive-thru som genererar den högsta omsättningen, så det ska bli spännande att se hur KFC fungerar i liknande miljö, säger Morgan Jallinder , vd på reseturangföretaget NSP.

Det var i februari i år som NSP tecknade avtal med Yum brands om rättigheterna att lansera kedjan Kentucky fried chicken, med början, i Sverige. Klart är sedan tidigare en öppning i centrala Malmö Nu meddelar NSP att man ingått ett avtal med Malmö kommun om att bygga en Kentucky fried chicken-restaurang vid trafikplatsen i Lockarp. Restaurangen ska öppna sommaren 2015.

– Lockarp är det perfekta drive-thru läget. Restaurangen kommer ligga invid en av avfarterna direkt efter Öresundsbron. Vår restaurang kommer vara något av det första man ser när man kör in i Sverige från Danmark, säger Morgan Jallinder.

I Lockarp finns idag redan en Pizza hut och andra snabbmatsrestauranger och området fortsätter att byggas ut. KFC-restaurangen kommer vara belägen bredvid en OKQ8. Restaurangen blir en av NSP:s absolut största i Sverige med ca 150 sittplatser och kommer att ha plats för 80 bilar.

NSP förhandlar också om citylägen i både Stockholm och Göteborg. Planen är att framöver kunna öppna fyra-sex KFC-restauranger per år.

NSP är Burger Kings största franchisetagare i Norden och NSP är också franchisetagare till TGI Friday's.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079