23948sdkhjf

Hetaste elprylarna i jul

Nu till jul är bärbar elektronik en av de hetaste julklappstrenderna.
– Julen är otroligt viktig för detaljhandeln, inte minst för elektronikbranschen. Konsumenternas julklappsinköp och mellandagsrean lyfter försäljningen och är rent avgörande för årets utfall. Årets decembermånad är inte något undantag, säger Lena Larsson , vd på HUI Research.

HUI research och Prisjakt har i sin Teknikbarometer tittat närmare på elektroniktrenderna i julhandeln. Mobilitet och underhållning är nyckelorden som tar verklig form i julklappar som träningsarmband, smarta klockor, trådlösa ljudsystem och spelkonsoler.

Grunden för trendspaningen är Prisjakts statistik för elektronik på nätet.

Smarta klockor intressanta

Smarta klockor är en av de prylar som konsumenterna har nätjagat. Dessa klockor har drivit köpintresset för armbandsur under en längre tid: antalet klick har ökat med 60 procent hittills i år (januari-november) jämfört med motsvarande period i fjol.

Även aktivitetsarmbandet, som nyligen utsågs till Årets julklapp, går framåt och ökade under perioden oktober/november med 132 procent. Tack vare att tekniken blir både mindre i storlek och mer avancerad lär vi få se ytterligare elprylar som rör sig mot modeaccessoarer.

– Smartklockan befinner sig både tekniskt och designmässigt precis i början av sin utveckling. Än så länge attraherar den främst prylnörden, men på sikt kommer den att tilltala fler användargrupper, spår Johnny Lindgren , teknikexpert på Prisjakt.

Spel och ljud

Inför årets slut seglar även spelkonsoler samt ljudprodukter upp som tydliga utmanare till att placeras under julgranen i år. Köpintresset för spelkonsoler ökade redan under fjolåret i och med lanseringen av Playstation 4. Hittills i år (januari-november) har köpintresset växt med 67 procent jämfört med samma period föregående år.

Även produkter relaterade till ljud har gått bra under året. En trend som ligger bakom denna utveckling är det trådlösa hemmaljudet som ökat med 16 procent hittills i år jämfört med samma period föregående år. "Konsumenterna upptäcker nu tjusningen i att kunna strömma musik trådlöst från sin smartphone direkt till hemmets högtalarsystem" konstaterar Teknikbarometern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063