23948sdkhjf

Automater ersätter utlämningsställen

Nu görs ett nytt försök med paketautomater för e-handelsleveranser från utlandet. DHL installerar tillsammans med danska Swip box ett 60-tal automater runt om i Sverige.
DHL Express har ingått ett partnerskap med det danska systemföretaget Swipbox. Samarbetet innebär att DHL Express kan erbjuda konsumenterna ett helt nytt leveransalternativ för e-handelsköp från utlandet. I stället för att vänta på leverans till hemmet kan konsumenterna själva kan hämta ut sina paket på gula DHL SwipBox-automater på olika strategiska lägen runt om i Sverige.

Ett sextiotal automater ska installeras med start i december månad. Automaterna är ett enkelt, smidigt och effektivt sätt att leverera försändelser från utlandet. Konsumenter får ett sms från DHL Express där de själva får välja bland olika leveranslösningar. Om konsumenten väljer att hämta upp försändelsen i en automat får de ett sms när paketet finns tillgängligt för upphämtning tillsammans med en unik pinkod.

– I Sverige levererar vi flera tusentals paket från utlandet till privatpersoner varje månad och antalet stiger kraftigt. Utmaningarna för oss på DHL Express är att vi levererar till företag och privatpersoner på dagtid och då är många av dem på arbetet. Att lansera automater i butiker är en efterfrågad lösning och förenklar för de som handlar från utlandet. Vi planerar en kraftig expansion med hundratals enheter inom en snar framtid, säger Ted Söderholm , vd DHL Express Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078