23948sdkhjf

Modehandeln hoppas på bra slutspurt

Fram till i söndags har både modehandeln och skobutikerna tappat försäljning under december jämfört med med samma period förra året. Nu hoppas man på slutspurten.
Hittills i årets julhandel (1 december till och med 21 december) har försäljningen av kläder minskat med 3,2 procent och försäljningen av skor har minskat med 8,2 procent, jämfört med samma period föregående år. Det visar en undersökning från Svensk Handel Stil.

Men även om det blir en bra försäljning i mode- och skobutikerna de sista dagarna före jul och i mellandagarna så blir det svårt att nå fjolårets decembersiffror, spår Svensk Handel Stil och sätter en prognos på tapp i både mode- och skohandeln.

– De två avgörande dagarna för klädhandeln är måndag och tisdag som ju båda blir rejält stora och min bedömning är att en stor del av minuset tas igen då och i mellandagarna. Jag vågar dock inte utlova ett plus för månaden utan räknar med minus 1,5 procent för klädbranschen, tror Mikael Sandström , branschordförande för Svensk Handel Stil.

– Skor är ingen direkt julklappsvara utan en stor del av försäljningen ligger i mellandagarna varför jag bedömer att även skobranschen tar igen en del av tappet och landar på minus fem procent.

– Om prognosen står sig så blir resultatet för helåret 2014 minus 0,2 procent för kläder och plus 1,8 procent för skohandeln, konstaterar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078