23948sdkhjf

Tomt i kassan hos Phone family

Telecom-kedjan Phone family tappar försäljning och upprättar kontrollbalansräkning. Samtidigt förbereder man kapitalanskaffning.
Före jul meddelade Phone family AB att man ytterligare reviderar målsättningen för helåret avseende försäljning och rörelseresultat. Redan under början av det fjärde kvartalet märkte man att försäljningen minskade och mot bakgrund av detta reviderades då utsikterna för helåret 2014 ned till en försäljning mellan oförändrad och minus 8 procents intäktsutveckling. Samtidigt reviderades utsikterna avseende rörelseresultatet ned till mellan minus 1 till minus 5 procent.

Nu har bolagets styrelse beslutat upprätta en kontrollbalansräkning. Anledningen är att tappet i försäljninghar forsatt.

"Den negativa resultatpåverkan detta medför, gör att styrelsen har skäl att anta att bolaget eget kapital kan komma att understiga hälften av bolagets registrerade aktiekapital. Om kontrollbalansräkningen visar att bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet, kommer styrelsen snarast kalla till en extra bolagsstämma (s.k. första kontrollstämma). Bolagets revisorer kommer granska och fastställa den upprättade kontrollbalansräkningen" skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget har redan lanserat ett kraftigt åtgärdsprogram med både säljfrämjande åtgärder i säljorganisationen och kostnadsbesparingar. När detta är genomfört och får full effekt räknar man med att få tillbaka en positiv intäktsutveckling och ett positivt rörelseresultat.

Styrelsen har även beslutat att omgående påbörja arbetet med en kapitalanskaffning.

Phone family, som sedan starten 2010 har öppnat 27 butiker, listades på Nasdaq OMX First North i juni i år. Aktien, som vid listningen låg på 14.10, ligger i dag, tisdag, på en kurs på 0,80 kr.

Kedjan har under året kritiserats för sina säljmetoder, något som har bemötts med att man bland annat har sagt upp oseriösa säljare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047