23948sdkhjf

Fler medlemmar till Handels

Handels ökade med 2 461 yrkesaktiva medlemmar årets första sex månader. Målet är att öka med 3 000 nya medlemmar 2015 och Staffan Lundström som är ansvarig för rekryteringen är övertygad om att det går.
När regeringen chockhöjde avgifterna till a-kassan 2007 tappade Handels nästan 16 000 medlemmar på ett år. Var tionde medlem försvann. Men nu har utvecklingen vänt. En orsak kan vara Handels Direkt som är förbundets nya personliga rådgivning på telefon. Sedan starten i mars har rådgivarna värvat 1 700 nya medlemmar.

– Det är den bästa siffran på 20 år. Ökningen är stabil. Det finns all anledning att tro att den fortsätter, säger Staffan Lundström, ombudsman med ansvar för rekrytering, till Arbetet.

På tre år ska Handels öka med 9 000 medlemmar. Det finns att ta av. En av tre inom Handels område är inte med i facket. Det finns 70 000 att värva.

– Vi har fått en attitydförändring som genomsyrar hela organisationen. Både vi och andra LO-förbund har länge pratat om att prio ett är att värva och organisera, men vi har inte levt upp till det i praktiken. Nu när det vänder finns det en stor stolthet och glädje bland dem som jobbar i Handels. Det är roligare att jobba i medvind, konstaterar Staffan Lundström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063