23948sdkhjf

Rekordplantering av träd för skönhet

Yves Rocher vill ge tillbaka till naturen och tänker på företagets koppling till växtriket. I trädplanteringsprojektet, Plant for the Planet, blev 2014 ett rekordår. Det globala målet är att plantera 50 miljoner träd till och med år 2015.
Totalt 1,8 miljoner träd planterades och nu närmar sig den nordiska verksamheten målet med på 5 miljoner planterade träd .

– Satsningen är en hjärtefråga för oss och en signal till världen att vi och våra kunder väljer att ge tillbaka till naturen. Trädprojektet gör stor skillnad för människor och natur och vi är stolta över att öka antalet planterade träd till 1,8 miljoner träd 2014. Nu står det klart att vi kommer att nå vårt mål på 5 miljoner träd från vår nordiska verksamhet. En härligt känsla, säger Annelie Johansson , vd Yves Rocher i Norden.

Yves Rocher strävar sedan 2007 efter att ge tillbaks till naturen i projektet Plant for the Planet. Det globala målet är att plantera 50 miljoner träd till och med år 2015. Den nordiska verksamheten bidrar med 5 miljoner träd. Projektet drivs av Stiftelsen Yves Rocher och sker i samarbete med lokala organisationer ute i världen. Organisationer som specialiserar sig på återplantering och som har stora kunskaper om lokala behov.



Trädprojektet genomsyrar kulturen hos Yves Rocher och produktportföljen innehåller många produkter som direkt avkastar till trädplanteringsprojektet när kunderna väljer dem. Träden planteras av samarbetspartners till stiftelsen Yves Rocher där de bäst behövs världen över. Stiftelsen Yves Rocher grundades 1991 och drivs idag av Jacques Rocher, son till grundaren Yves Rocher. Stiftelsen stöder lokala och globala åtgärder för naturvård och miljöutbildning i mer än 50 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093