23948sdkhjf

Handels kräver krafttag mot butiksvåld

Efter ett våldsamt rånförsök mot en matbutik igår, söndag, kräver Handelsanställdas förbund kraftfulla åtgärder för att öka säkerheten i butiker.


Fackförbundet har noterat att våldet i samband med butiksrån trappas upp. En butiksinnehavare skadades allvarligt vid ett rånförsök i Tidaholm. Enligt medieuppgifter hade gärningsmannen ett skjutvapen och avlossade ett skott.

– Vi ser med oro hur våldet eskalerar. Regeringen, Arbetsmiljöverket och arbetsgivarorganisationer måste ta sitt ansvar och sätta in kraftfulla åtgärder, innan någon anställd eller ägare får sätta livet till, säger Handels arbetsmiljöombudsman Krister Colde.

Livsmedelsbutiker är särskilt utsatta för rånrisk och i genomsnitt rånas två butiker varje dag. Ett krav från fackförbundet är att man tar upp kampen mot tillgången på vapen.

– Tillgången på vapen är ett samhällsproblem. I dag är det alldeles för lätt att få tag på skjutvapen. Polisen måste ta ett större ansvar här och se till att tillgången på vapen minskar kraftigt, säger han.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08