23948sdkhjf

Handel för halv biljon på Blocket

Under 2014 annonserades prylar för 467 miljarder kronor på Blocket. Det innebär att svenska folket köpt och sålt för nära en halv biljon under det gångna året. Det är en ökning med 53 miljarder jämfört med 2013.
De kategorier som ökat mest är bostäder, möbler och heminredning, TV-spel, telefoner och cyklar. Populära sökningar 2014 jämfört med 2013 var bilmodellen v70 d2, iPhone 6 och det lite udda sökordet ölpump. Intresset för begagnat ökar konstant. Antalet annonser är oförändrat från föregående år medan det totala värdet ökade med cirka 13 procent mot 2013. Den största värdeökningen står den stigande bostadshandeln på Blocket för.

IVL Svenska Miljöinstitutet har räknat ut att den privata handeln på Blocket bidrar till en klimatbesparing på 1,6 miljoner ton växthusgaser per år.

– Alltfler ser fördelarna med att köpa och sälja begagnat, vilket leder till att handeln breddas och svenska folket köper och säljer fler typer av prylar på Blocket. Det är bra för privatekonomin och ur ett miljöperspektiv är det väldigt positivt att fler saker får ett längre liv, säger Jan Prokopec, vd på Blocket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078