23948sdkhjf

Norsk retailjätte till Västkusten

Nu kommer ytterligare en stor, framgångsrik norsk kedja in i Sverige. Det börjar med förvärv av tre fackbutiker på Västkusten och näthandel.
Med 200 norska butiker och e-handel i ryggen, tar norska kosmetikkedjan Vita nu klivet över Kölen. Och som vapendragare har man nyförvärvade Grand parfymeri i Göteborg.

– Sverige är en dubbelt så stor marknad som Norge, och ett närliggande land som vi känner väl till med en kultur som är relativt lik den norska, förklarar Vitas vd Roar Arnstad valet av första utlandsmarknaden.

I Norge har Vita e-butik och 200 fysiska butiker (helägda och franchise-light) skyltade under varumärket Vita respektive Vita exclusive.

Grand parfymeri är idag av tre fysiska butiker i Göteborg, Västra Frölunda och Kungsbacka. Med basen i det välkända Göteborgsmärket, fram tills nu i nyår familjeägt, ska nu det norska företaget växa i Sverige såväl med e-handel som med nya, helägda, fysiska butiker.

I Sverige kommer man att arbeta under varumärket Grand parfymeri.

Läs intervjun med Roar Arnstad i kommande nummer av pappersupplagan av Dagens Handel, ute hos prenumeranterna 23 januari!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079