23948sdkhjf

New Wave Group vill öka sociala ansvaret

För att öka sitt sociala ansvar inom CSR(Corporate Social Responsibility) startar nu New Wave Group en rådgivande grupp. Gruppen är sedan tidigare med i FLA, BSCI och andra organisationer för socialt och miljömässigt ansvar.
Koncernen har även undertecknat The Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh. Man har inköpskontor i Bangladesh, Indien och Vietnam med egen personal på plats som lägger arbete på CSR och engagemang i ovanstående organisationer, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

I gruppen ingår följande personer:

Anders Ferbe , ordförande i IF Metall sedan 2012 och dessförinnan vice ordförande sedan 2006. Anders har närmare 40 års erfarenhet av fackligt arbete nationellt och internationellt, inte minst med fokus på arbetsmiljö, arbetsvillkor och utbildning. Anders har också internationella fackliga uppdrag.

Elisabeth Dahlin , generalsekreterare för Rädda Barnen. Elisabeth har många års erfarenhet av arbete i olika utvecklingsländer genom sitt arbete inom UD, chef för Globalt Ansvar på Regeringskansliet och som CSR-ambassadör. Hon har lett det globala policyarbetet kring Barnrättsprinciper för företag tillsammans med UNICEF och Global Compact. Hon har en bred erfarenhet av internationell handel från Kammarkollegium där hon var STF Generaldirektör och bl.a. arbetade med avreglering av textil.

Mikael Karlsson , ordförande för Naturskyddsföreningen 2002-2014 och innan det vice ordförande under några år. Mikael är agronom och filosofie doktor i miljö- och energisystem och forskar om hållbara affärer och hantering av komplexa miljörisker. Mikael är också ordförande i European Enviromental Bureau, Europas största miljöorganisation och föreläser runt om i världen i miljöfrågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094