23948sdkhjf

Avarda - ny betaltjänst utmanar Klarna

I dag, onsdag, lanserar utmanaren Avarda en betaltjänst för e-handlare. Avarda ägs gemensamt av Intrum Justitia och TF-bank och tanken är att bolaget ska ta upp kampen med marknadsdominanten Klarna.
Avardas vice vd Andreas Jönsson förklarar att tjänsten är en faktura- och delbetalningstjänst. Det som skiljer Avarda från andra aktörer är att handlaren får möjlighet att stå som tydlig avsändare för fakturan.
– Fördelen för handlaren är att det går att använda fakturan som kommunikationskanal till kunden. Egentligen är det ju inte så bra att ge bort den kontaktmöjligheten. Fakturan har ju ytor som kan användas för marknadsföring, säger Andreas Jönsson.
Kunden får lättare att identifiera den e-handlare som skickat fakturan, något som stärker kundlojaliteten.
– Vet du var du handlade sist och blev nöjd, så är det mer sannolikt att du gör nästa köp hos samma e-handlare, säger han.
Rickard Westlund , som är regionchef för norra Europa inom Intrum Justitia, framhåller att det också finns en annan fördel för kunden:
möjligheten att få en samlingsfaktura för månadens inköp, som kan betalas när man ändå betalar månadens räkningar.
– Risken är mindre att man missar en faktura när man får en samlingsfaktura, säger han.
Tjänsten som Avarda lanserar har redan funnits en längre tid och används bland annat av TF-bank-ägaren Consortio fashion group med e-handlare som Halléns, Cellbes och Bubbleroom.
– Lösningen som kommer att användas har redan hanterat flera miljoner betalningar, så tjänsten är väl beprövad och går att skala upp, säger Rickard Westlund.
Han berättar också att Avarda är en del av Intrum Justitias långsiktiga strategi att växa inom finansiella tjänster och att det finns finansiella muskler bakom projektet.
– Planen är att Avarda ska nå en marknadsledande position i Norden inom tre år, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078