23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Till påsk når sockergodiset sin topp

Påsken är sockergodisets helg och vi svenskar frossar i gelé och skum. I påsk väntas vi sätta i oss 530 ton till ett värde av 50 miljoner kronor, enligt statistik från Jordbruksverket.


Under påsken når plockgodisförsäljningen sin absoluta topp. Godismarknaden totalt i Sverige är värd mellan 13 och 14 miljarder kronor per år, enligt

Jacob Broberg

, informationsdirektör på Cloetta.

– Egentligen är julen en mycket större konfektyrhelg än påsken totalt sett, den varar längre och kunderna köper lite dyrare saker som chokladaskar. Men under påsken är det vad vi kallar sockerkonfektyr som ökar mest. Vi säljer ungefär 50 procent mer under påskveckan, säger Jacob Broberg, till Dagens Industri.

Jordbruksverket för statistik över hur mycket godis vi totalt konsumerar. Enligt de senaste siffrorna från 2013 äter vi 17,1 kilo per person och år. Då räknas allt in, skriver tidningen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.09