23948sdkhjf

Ny hållbarhetsredovisning från Tetra pak

Ut med fossil råvara och in med förnybart. Tetra pak har gjort en lång resa, men hållbarhetsarbetet har i någon form funnits med sedan pionjäråren på 1950-talet.


Idag publiceras den nya hållbarhetsredovisningen för Tetra Pak Nordics . Den fokuserar på miljömål där miljömål förnybara material och vikten av en god förpackning.

I ett pressmeddelande skriver företaget att globala trendspaningar och nordiska konsumentundersökningar indikerar att företagets hållbarhetsarbete är avgörande för företagets ledande position på marknaden.

Tetra pak har vässat sin kommunikation och har tagit fram ett motto för den svenska marknaden " bevarar det goda".

- Det är det budskapet vi vill att konsumenten ska associera med oss, när hen står och väljer förpackning i butiken. Det är ett löfte som täcker hela värdekedjan, från råvaror och resurser, till livsmedlen i våra produkter, men också människorna, miljön och samhällena vi verkar i, säger Johan Rabe , VD för Tetra Pak Nordics.

Vidare säger han att nordiska konsumenter blir alltmer miljömedvetna och oroar sig över miljön. En stor majoritet vet att kartong är ett bättre miljöval än plast, men samtidigt fortsätter en del myter och missförstånd att florera i ämnet, inte minst vad gäller återvinning och förnybarhet.

- Drygt 80 procent av de nordiska konsumenterna tror att klimat och miljöfrågor kommer att bli allt viktigare de kommande fem åren. Ett starkt och transparent miljöarbete är därför helt nödvändigt för att konkurrera på marknaden idag och i framtiden, menar Erik Lindroth , miljödirektör på Tetra Pak.

Tetra Pak har jobbat med miljö- och hållbarhetsrapportering ända sedan 1999, men företagets hållbarhetsarbete bottnar redan i företagets grundande på 50-talet.

- Dr Ruben Rausings ursprungliga affärsidé handlade om livsmedelssäkerhet, resurseffektivitet och ekonomiska besparingar. Idag handlar hållbarhetsarbetet fortfarande om resurseffektivitet genom hela värdekedjan, med målsättningen att med minimal miljöpåverkan säkerställa att flytande livsmedel görs tillgängliga och säkra överallt, förklarar Erik Lindroth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094