23948sdkhjf

Trög augusti för modehandeln

Det blev en rejäl försäljningsminskning i såväl kläd- som skohandeln i augusti enligt siffror från Svensk Handel Stil. Försäljningstappen var dock förväntade men blev större än förutspått. Försäljningen i skohandeln rasade rejält under månaden.
Försäljningen i klädfackhandeln backade i augusti med 10,8 procent enligt Stilindex från Svensk Handel Stil medan försäljningen i skobutikerna uppvisar en minskning om 17,8 procent.

– Som förväntat blev augusti en dålig månad, där möjligen omfattningen av nedgången var förvånande, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

Nedgången beror enligt branschorganisationen på starka jämförelsesiffror från i fjol och en väldigt god juliförsäljning med realager som tog slut. En varm sensommar gör också höstförsäljningsstarten dröjer.

Därtill skriver Svensk handel Stil att ”branschen börjar också fokusera mer på lönsamhet än volym, vilket också bidrar till att lagren inte är lika omfattande”.

En svag september i fjol borgar nu för att vi kommer att få se försäljningsökningar under månaden och att höstförsäljningen startar när kylan kommer.

Även den ackumulerade siffran för årets första åtta månader är svag och hittills i år, januari till augusti, har försäljningen av kläder ökat med modesta 0,6 procent och skoförsäljningen har minskat med 0,7 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078