23948sdkhjf

Ica skrotar kortet

Mobil och personnummer istället för Icas kundkort. Nu kan Ica:s kundklubbsmedlemmar lämna kortet hemma. Och betalningar under 250 kronor kan göras kontaktlöst.
- Det är helt i linje med vår vision att göra varje dag lite enklare. Genom digitala lösningar vill vi göra vardagen ännu lite enklare för våra lojala kunder och finnas där kunden finns både fysiskt och digitalt, säger Henrik Patek , chef för lojalitetsprogram och kundhantering hos Ica.

I de flesta butiker kommer det nu gå att betala mobilt. När kunden laddat ner Ica:s handla app i mobilen, kan hen skanna en qr-kod i kassan och betala med sitt Ica-kort eller Ica bankkort direkt i appen.

Kundresan i mobilen

Tanken är att hela den så kallade ”kundresan” ska kunna samlas i mobilen. Receptsöket hemma i soffan, erbjudanden från den egna, lokala Ica-butiken, inköpslistan sorterad efter kundvarvet och slutligen telefonbetalningen och kassan.

Det är också möjligt att få den bonus och de kortpriser och rabatter som finns laddade på Ica-kortet genom att uppge personnummer eller visa ID-kort. Det är också möjligt att få bonuschecken digitalt, vilket innebär att kunden inte längre behöver den fysiska checken utan bonusen laddas digitalt på Ica-kortet.

Också ansökan om Ica-kundkort och bankkort ska nu göras digitalt.

I paketet ingår också kontaktlösa kortbetalningar för Ica bankkort: Ica-kunderna får möjlighet att ”blippa” köp under 250 kronor.

Många kunder har redan fått det nya kortet och i slutet av året har alla bankkortskunder fått ett nytt kort som möjliggör kontaktlös betalning. Icas ledning påpekar att det här kommer att göra kassahanteringen snabbare.

Digital frivillighet

För de kunder som av olika anledningar, till exempel ålder, inte vill digitalisera sig, blir det inga förändringar.

– De kommer att kunna fortsätta precis som idag. Det digitala är valbart för kund, säger Henrik Patek.

Vissa av de större Icabutikerna har idag en så kallad stamkundsterminal, där kunden till exempel kan se sina valda recept och erbjudanden.

– Det här är något som vi ser närmare på om och hur vi skulle kunna utveckla, men vi har ingen utbyggnadsplan för det här digitala stationerna idag, säger Henrik Patek.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062