23948sdkhjf

Ny betaltjänst till Sverige

I dag, tisdag, introduceras betaltjänsten Sum Up på den svenska marknaden. Tjänsten ska enkelt och till låg kostnad tillåta kortbetalningar hos mindre handlare som annars bara kunnat ta emot kontanter.
Dagens Handel fick ett samtal med Daniel Klein , som startade Sum Up år 2012. Företaget har expanderat snabbt och finns i dag i 12 europeiska länder samt Brasilien.
– Vi har blivit populära i syd- och Centraleuropa, där det finns många små handelsföretag som ser möjligheter att öka sin försäljning när de kan ta emot kort, men där en vanlig kortlösning blir för dyr, säger Daniel Klein.
Han framhåller att Sverige är intressant på grund av att svenska kunder är de mest kortmogna i Europa, men han blir ändå förvånad att höra att det är många svenskar som inte alls använder kontanter till vardags, utan kan köpa ett paket tuggummi med kort utan att blinka.
Sum Up bygger på mobiltelefon eller en tablet med en tillhörande liten kortläsare. Priset på kortläsaren kommer att vara 699 kronor på den svenska marknaden, och transaktionskostnaden är 1,9 procent på alla transaktioner oavsett vilket kort det är. Det tillkommer inga månadskostnader eller annat extra. Appen som krävs för att få det hela att fungera laddar handlaren ner kostnadsfritt, och för konsumenten fungerar det som vilken chip+pin-lösning som helst.
Det han beskriver som världsunikt med Sum Up är att deras kortläsare funkar med Bluetooth 4.0, som möjliggör maximalt antal kompatibla enheter, att den även kan gå på vanliga batterier och att det är mycket lätt att koppla in den.
Dessutom är enheten mycket energieffektiv, och möjliggör över 1000 transaktioner utan att behöva laddas.

Daniel Klein försäkrar att det är extremt enkelt att få läsare och telefon att fungera tillsammans.
– Det går i princip inte att misslyckas.
Tack vare att enheten även kan gå på standard AAA-batterier fungerar den var som helst.

Närmaste konkurrent på den svenska marknaden är Izettle,
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078