23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Helsingborg tar koll på smakerna

Helsingborg vill sätta sig på kartan som matstad. Krograce, krögarby och stadsfesten HX har hittills kommit ut av detta arbete, liksom en färsk rapport.

– Det kulinariska Helsingborg är en stor tillgång för stadens utveckling och attraktionskraft, säger kommunstyrelsens ordförande

Peter Danielsson

(M).

I januari i år drog projektet Sveriges matstad igång. Ett krögarnätverk har bildats i staden, med 70 medlemmar som under året arbetat med krograce, krögarby och stadsfesten HX.

– Vi har hela tiden utgått från gräsrötterna. Och det är viktigt i en bransch som rymmer så många olika företag som är intresserade av varandra. Kockar har till exempel koll på odlare och vice versa, säger projektledaren, tillika kocken,

Rikard Nilson

.

En förstudie har tagits fram. Rapporten har tittat på områden som innovationer, kompetensutveckling, näringslivsutveckling och mat i det offentliga rummet.

I veckan bildades ett företagskluster, Food evolution, med 150 medlemmar för samverkan, kompetens, innovationer och marknadsföring.

– Mat och livsmedel sysselsätter väldigt många människor och branschen har potential att växa i vår region. Samtidigt är detta något som alltför få känner till och som därför har möjlighet att utvecklas ytterligare, säger Peter Danielsson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web03