23948sdkhjf

Apoteket köper entreprenörsaktör

Apoteket köper entreprenörsdrivna Snabboteket. Snabboteket arbetar med läkemedel och egenvårdsprodukter för hotell- och resemarknaden.
– Vi vill hela tiden hitta nya sätt att göra våra produkter tillgängliga, även för människor på resande fot. Vi tror att Snabboteket tillsammans med våra produkter, distribution och erfarenhet ger oss stora möjligheter att skapa ett riktigt slagkraftigt erbjudande, säger Apotekets vd Ann Carlsson .

Malmöbaserade Snabboteket startade 2010 och har fått flera utmärkelser för unga entreprenörer och för sin affärsidé. Företaget säljer receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter i små förpackningar för i första hand hotell- och resemarknaden, till exempel huvudvärkstabletter, skavsårsplåster, nässpray och hygienartiklar som hotellgästerna kan behöva komplettera packningen med.

Förutom en enkel lösning för själva produkterna får hotellen också stöd för att säkra en korrekt hantering och försäljning av receptfria läkemedel och andra egenvårdsprodukter.

– Vi har hela tiden arbetat för att göra hantering och försäljning av receptfria läkemedel utanför apoteken säkrare och bättre anpassad för det nya sättet att erbjuda denna typ av produkter på. Vi är enormt stolta över den verksamhet vi byggt upp och att bolaget nu arbetar vidare tillsammans med den största apoteksaktören i Sverige är det tydligaste kvittot på att vi skapat något som ligger rätt i tiden, säger Snabbotekets vd och medgrundare Johan Bergenholtz .

Johan Bergenholtz kommer att vara ansvarig för att fortsätta utveckla Snabboteket inom ramen för Apoteket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062