23948sdkhjf

Matsvinn debatteras i Köpenhamn

Nästa vecka samlas ett antal prominenta personer till en paneldebatt om matsvinn i Köpenhamn, arrangerad av Sveriges ambassadör Fredrik Jörgensen i samarbete med Livsmedelsakademin.
Bland de inbjudna märks EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt och Cecilia Larsson, vd för Rescued Fruits, som tar vara på osåld frukt genom att konservera den till sylt eller marmelad och Karl Andersson, vd för Matsmart.se

Livsmedelsakademin arbetar för att utveckla livsmedelsnäringen i Skåne och att öka dess attraktionskraft gentemot unga, välutbildade människor. Nätverket har växt snabbt. Parallellt har frågan om matsvinnet tagit plats på den politiska dagordningen både i Sverige och i Danmark.

Matsmart har snart funnits i två år. företaget säljer matvaror som inte går att sälja i den vanliga handeln och därför annars skulle ha slängts. Ett exempel är defekta godisbitar som normalt sorteras ut.

– Vi tror att man kan åstadkomma den största förändringen när det gäller minskat svinn genom att förändra människors inställning och beteende. Många är inte ens medvetna om hur deras val bidrar till svinnet, säger Karl Andersson, vd på Matsmart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078