23948sdkhjf

Dagen då jul-näthandeln slog rekord

Igår var den stora näthandlardagen, i alla fall enligt Elektronikbranschens beräkningar. – En rimlig gissning när nätförsäljningen av julklappar väntas toppa näthandeln, säger Klas Elm, vd för Elektronikbranschen.
De stora näthandlarna inför jul är familjer, med barn i åldrarna 0-6 år.

Det visar Elektronikbranschens årliga julundersökning. Hela 70 procent av de tillfrågade i den här kategorin uppger att man kommer julhandla på nätet.

Årets julklapp, enligt HUI research, blev som bekant robotdammsugarna. Elektronikbranschen påpekar att man redan för tre år sedan korade denna apparat till kungens under granen.

Och i år då? Enligt undersökningen önskar sig många, framförallt 80- och 90-talister, hemelektronik i julklapp. En av tre uppger att de vill ha hemelektronik i julklapp.

Och det är glada miner ute i butikerna. Elektronikbranschens butikschefsindex ger vid handeln att hela 81 procent av butikscheferna upplever försäljningsläget i sin butik just nu som positivt eller mycket positivt. På frågan vilken som blir årets julklapp har butikscheferna tre alternativa julklappar: Apple TV/ Chromecast, trådlöst ljud eller en ny mobiltelefon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094