23948sdkhjf

Bättre höstsälj i modehandeln

Trots att hösten varit varm har modehandeln sålt riktigt bra höstmånaderna – bättre än på flera år. Priserna har ökat något, men inte tillräckligt för att kompensera för dyrare dollar.
Stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 3,0 procent i november jämfört med samma månad förra året.

Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning om 3,5 procent. Hittills i år, januari-november, har försäljningen av kläder ökat med 2,2 procent och skoförsäljningen har ökat med 1,3 procent.

– För första gången på flera år ökar modehandeln under höstmånaderna trots att hösten varit varm, konstaterar Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil i ett pressmeddelande.

Låg lönsamhet
– Enligt SCB har kläd- och skopriserna från juli till oktober ökat för första gången på mycket länge. Kläder har ökat med 2,0 procent och skor med 1,7 vilket kan förklara en del av uppgången. Enligt min mening är det dock en otillräcklig prisutveckling med tanke på den starka dollarn, säger Mikael Sandström. Omsättningen ökar förvisso men lönsamheten är fortfarande alltför låg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081