23948sdkhjf

Lexington växlar upp i Danmark

Lexington Company byter affärspartner i Danmark från och med den 1 januari. Tanken är att att ytterligare stärka positionen på den nordiksa hemmamarknaden.
Den nya agenten, W&R Agency tar över all försäljning av Lexington Home och Clothing från årsskiftet,
Lexington Clothing ska lanseras för både Herr och Dam för första gången i Danmark. och jobbar med många kläder och assessoires märken, bl. Armani Jeans. Tidigare har Lexington endast haft en agent för Home-segmentet. Förklaringen till bytet är enligt bolaget att man vill bredda sig på både Home och Clothing.

Företagets klädlinje Lexington Clothing lanserades 2008 i Sverige, Norge och Finland. Under 2014 lanserades Lexington Clothing i Storbritannien och Frankrike. Tyskland följde efter under 2015/2016. Klädkollektionen säljs också i de egna butikerna i USA och i franchisebutikerna i Kina. Kläder står idag för drygt 40 procent av koncernens totala omsättning.

- Eftersom vi konceptuellt och kommunikationsmässigt jobbar mer och mer med begreppet ”lifestyle” känns det nu rätt att lansera Lexington Clothing i Danmark för att stärka vår marknadsposition där ytterligare. Vår nya partner känns helt rätt för vår utökade satsning med flera års erfarenhet av varumärken liknande vårt, säger Lexingtons vd Kristina Lindhe i ett pressmeddelande.

Vidare förklarar hon att Lexington Clothing redan i dag finns representerat hos över 200 återförsäljare i Sverige, Norge och Finland. Det bolagets ledning hoppas och tror är att tror att Lexington kan nå en motsvarande marknadsposition i Danmark på ett par års sikt.
Lexington finns sedan mer än 10 år på den danska marknaden och bolaget skriver att de etablerat en stark position på den danska marknaden med Lexington Home. Nu är avsikten att utnyttja varumärkesplattformen på Home för att lansera kläderna och därigenom nå en ökad totalomsättning i Danmark.

Lexington beskriver sin position i Danmark som stark eftersom de finns hos de prestigefulla varuhusen Illum Bolighus och Magasin i Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063