23948sdkhjf

Indiska ansöker om rekonstruktion

Styrelsen i Indiska Magasinet AB har lämnat in en ansökan om rekonstruktion för det svenska moderbolaget. De senaste åren har varit tuffa för kedjan och de förändringar som genomförts hittills har inte räckt. Medarbetare kan komma att behöva lämna företaget.
Rekonstruktionen kommer inte påverka öppethållandet hos butiker och e-handel.

- Jag är övertygad om att Indiska har stor potential men för att kunna förverkliga den behöver vi tillsammans genomföra den förändringsplan som tagits fram och det är endast möjligt under en rekonstruktion. Förändringsplanen innebär bland annat att avveckla olönsamma butiker, se över sortimentsstrategin, effektivisera och anpassa kostnadsmassan samtidigt som vi behöver öka försäljningen både i våra butiker och genom vår e – handel, säger kedjans nye vd David Rönnberg i ett pressmeddelande där det ges ytterligare bakgrund.

Det varma vädret och sortimentsbrister har bidragit till en svag försäljning under hösten. Dessutom blev julhandeln en besvikelse som bidragit till situationen. Inför det säsongsmässigt svaga första tertialet som nu startar finns därför inte, utan ett formellt rekonstruktionsförfarande, den likviditetsreserv som är nödvändig.

Rekonstruktionsfasen kommer att ledas av vd i nära samarbete med ledningsgruppen, styrelsen och rekonstruktören. Till rekonstruktör har Kent Hägglund , DLA Nordic förordnats.

- Situationen för Indiska är allvarlig, men David Rönnberg och företagets ledningsgrupp har arbetat intensivt under den gångna månaden och både styrelse och ägare är nöjda med den plan som nu ligger till grund för beslutet att ansöka om rekonstruktion. Det är mycket beklagligt att vissa medarbetare behöver lämna företaget men det är ett nödvändigt led att säkerställa företagets framtid, säger Patrik Tillman , styrelseordförande Indiska Magasinet AB.

I en bakgrund beskriver affärstidningen Dagens industri hur Indiska Magasinet ägs av grundarfamiljen Thambert genom ett holdingbolag. Bolaget har inte publicerat någon rapport för förra året, men har gått med förlust de senaste åren. 2014 gjorde kedjan en förlust på 6,5 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063