23948sdkhjf

Eurocash ökar i Töcksfors

I gränshandelsorten Töcksfors stänger Eurocash sin godisbutik och ökar ytan för matbutiken med 1000 kvadratmeter. Till påsk öppnar den ombyggda butiken.
Trots norskt kronfall och sämre utsikter för norsk ekonomi är tron på värmländska handelsområdet Töcksfors orubbad.

– Vi tror mycket på Töcksfors, säger Fredrik Jakobsson, vd för Eurocash till nwt.se. Eurocash äger och driver 7 matbutiker längs norska gränsen. Dessa omsatte 1,5 miljarder under 2015.
I Värmland finns Eurocash både i Töcksfors shoppingcenter och i handelsparken, liksom i Charlottenberg. Nu växer matbutiken i Töcksfors shoppingcenter.

– Det är något vi funderat på i flera år och eftersom vi själva drev Supergott och det finns fler godisbutiker i centret valde vi nu att mopsa upp oss och satsa på att bygga om - och ut - matbutiken, säger Fredrik Jakobsson.

Fastighetsbolaget Thon som äger både Töcksfors shoppingcenter och Töcksfors handelspark tror också på fortsatt god norgehandel. De satsar och bygger ut i Töcksfors. Vägen för Osloborna blivit tre, fyra mil kortare och stadigt bättre, något som bidrar till framtidstron.

Personalen i godisbutiken flyttas över till matbutiken, men längre fram kan det enligt Fredrik Jakobsson även bli aktuellt med nyanställningar:

– Inte i ett steg ett, men om allt går som vi hoppas och tror finns självklart den möjligheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078