23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Dagens Handel
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Kaffekapslar blir jord

Kafferosteriet Löfbergs lanserar en helt växtfiberbaserad komposterbar kaffekapsel som förvandlas till kompost efter tolv veckor. Den används i Nespressomaskiner

Som Dagens Handel skrev i går har Nespresso mött en del kritik för sina kaffekapslar av aluminium som inte återvinns överallt. Nu har en utmanare lösningen på problemet:

Kafferosteriet Löfbergs har tagit fram en komposterbar kaffekapsel som används i Nespressomaskiner.

- Detta är givetvis en nyhet vi är extra stolta över. Dagens konsumenter ställer höga krav på både smak och miljö och med vårt mål att vara det mest hållbara kaffebolaget i Europa är det vårt ansvar att leda utvecklingen till mer hållbara produkter och lösningar, säger

Lars Appelqvist

, vd på Löfbergs, i ett pressmeddelande.

Kapseln sorteras som kompost med potatisskal, matrester och annat bioavfall. Löfbergs växtbaserade kaffekapsel är utvecklad tillsammans med nederländska Advanced Technology Innovations (ATI)

- Kapslarna tillverkas av fiber från sockerrör och sockerbetor och sorteras som bioavfall. De förvandlas till matjord på 12 veckor under rätt förhållanden, säger

Eva Eriksson

, hållbarhetschef på Löfbergs.

Hon berättar att den stora utmaningen varit att utveckla kapseln så att den bevarar kaffets alla smakämnen, men utan att kräva så mycket emballage.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web03